Dec 5, 2009

Cuti Hujung Tahun

Salam buat sume. Dah lama tak dengr cite ye..Biasalah, tak sempat nak post cite baru. Kerja banyak dan balik rumah nak kena melayan si kecik yg skrg dah sibuk memunggah barang2 dlm rumah, berlari ke sini, sana. Tu belum lg dia ngerah kita bawak dia berjalan. Sib baik daddy rajin kat ghumah. Boleh gak tolong2 jaga si mia tu.....

Kerja plak menimbun2. Biasanya klau hujung tahun, keje makin kurang..Kengkadang x tau nak buat apa kat ofis. Smp main games lg.Tp tahun ni lain betul kondisinya. Melambak2 mcm nak muntah hijau rasanya. Kengkadang client mintak mcm2 smp out of work scope. Mintak design tu, mintak design ni...padehal diaorg tu consultant? Patutnye dialah buat. Takkkkkkkkk......kita gak...Sok klau aku ni ada Ir., siaplah aku charge suma design aku. He...he....he..

Tentang cuti hujung tahun ni, sedih betul aku...cuti dah tinggal 1/2 hari jer...Banyak ambik EL pasal unpredictable circumstances byk berlaku tahun ni. Ingat berangan nak gi LIMA. Kempunan lah nampaknya...carry forward ke tahun depan lah tu...

Tapi mak aku, my big sis dah hilang awal bulan ni...My big sis pegi ke Ipoh pasal ada wedding invitation. Mak aku plak dah merayap ikut Abalong pegi kke Utara psal wife dia baru pencen....So biasalah...penat dah bekerja 30 tahun. Pegilah bercuti plak kan. Tp my mother pun sibuk gakkkkkk nak ikut. Lantak dialah...sok jgn aku gi merayap sefamily pun dia nak ikut.

Tapi aku rasa suma org sibuk ambik cuti skrg ni. Yelah school holiday....Kalau org kerajaan plak jenuhlah nak ngabihkan cuti 24 hari tu...Xpelah.....this is one way to spend your time with your beloved family. Kata nak menyahut seruan Wanita. Klau x buat gitu....sok2 institusi keluarga ni lama2 makin hilang..makin hambar...makin tawar....masa tulah berlaku mcm2 masalah sosial (yg berpunca drpd di rumah-jgn nak salahkan org lain plak!) So, tepuk dada tanya selera. Hilang selera nak tanya sape plak ye? Tanya akal tu sendiri. Abih cite...

Keje la Jgn Tak Keje

Hari ni bagi mereka yg bercuti sakan seminggu raya ari tu mesti bosan giler...silap2 ada yg dah terlupa jalan nak gi tempat keje atau rasa mcm malas je nak bangun. (Klau tambah mc satu hari lg ok gak kan? kan? kan?).

Tapi syabas atas kesungguhan anda yg terpaksa nak gi keje tu walaupun ada yg dah pokai gile. Silap2 isi minyak keta cuma RM2 jer..(Cukup ke tidak ye?)

Ape2 hal pun, hari Ahad lepas aku, my hubby, mia n my sista pegi la kat area Flat Jln San Peng. Ingat nak tengok2 n shopping skit kat tempat borong baju. Tup,tup hari Ahad diaorg pakat2 tutup (off la..) Tapi xpe, at least dpt gak tunjuk at my sista tempat tu. Rambang bijik mata dia.....Next time mesti dia laju gi sana dengan Un. tue.....

Bila bercakap tang keje nie, aku punya junior baru jer cal ckap dia mc ari ni (p/s: Baru balik dari JB!)

My First Day as a Blogger

Salam buat suma.....

Dengan diizinkan Allah, maka hari ini terbukaklah hati aku nak jadi blogger, padehal dulu2 ada gak buat website back in the year 2001. Tapi mase tu punyelah susah..pkai frontpage. X mcm skrg, siap suma dah ada. Tinggal nak tulis merapu n cerite jer...Lepas tu sibuk plak, student lg...lepas belajar keje plak, kahwin, single, kahwin, ada anak, oustation blaaa..blaaa... non stop. Mcm x ckup masa jer...

Tp skrg ada lah hati nak jual baju skit2..Tinggal nak carik n snap pix jer...Semoga adalah rezeki lebih skit tuk anak aku yg skit punya demand turrr....padehal blum stahun pun umur dia.

Ni skrg pun psal masih lg cuti raye..ofis pun sunyi jer...aku plak yg rajin sgt dtg keje ari ni. Tapi oklah gak psal bolehlah aku start buat blog sendiri.

Buat kengkawan, sedare mare, handai taulan dan suma org, terima kasih psal sudi menjengok2 blog aku ni....