Aug 28, 2010

On Ramadhan

Salam buat sume. Semoga di bulan yg baik ini dibanyak2kan amal ibadah.. Seperti biasa aku tetaplah kena outstation slalu..Baru balik dr course 'Powerful Presentation' selama 3 hari oleh MIM pada 2-4 August. Hasilnya amat menakjubkan! Tak sangka dpt jumpa org yg berlainan background & memberi idea how to improve yourself in term of management & marketing skill. Sebenarnya course tu utk menambahkan kemahiran berpresentation dgn client. Tp oleh krn aku ni dr background technical jd agak terconfuse skit lah psal yg hadir tu kebanyakannya sales & marketing people...Recommended utk mereka yg memerlukan kemahiran berinteraksi dgn lebih baik..By the way, nice meeting u guys!!

Lepas tu kena attend pulak First Aid Course selama 2 hari yg dibuat oleh syarikat....Confirm aku pass buat CPR, bandage & choking walaupun sakit mata...Ingat malas nak join. Tapi x sangka ia menjadi satu course yg sgt berguna. Yalah..kot2 tgh mkn tercekik pulaaak boleh buat bantuan kecemasan.

Tp paling x tahan kena gi K.Terengganu psal ada presentation dgn JKR LPT Team & mock up di Istana  Baru Bukit Chendering. Apalah idaknya...kena berjemur  dan mendaki bukit tghari buta kat site...terbakar sioooot..dahlah bulan posa. Kering tekak woooo.........tp nak buat camne, dah panggilan keje kan...The best part adalah berbuka puasa pd hari kedua di Pulau Duyong. X tau kat mana Pulau Duyong? Alaaaa..klau Regatta Terengganu slalu buat kat situ....so bukak posa tu di Ri-Yaz Marina & Resort. Very best view. Ada lg satu cawangan di Cyberjaya & bertaraf 5 stars..Hotel dia ala2 chalet rating from RM250-4000. Tp klau pegi cuti2 kat situ with family memang canteeeeeeek. Yalahh, marina bay yg berdekatan dgn muara kan..buffet dia pun sedaaaaap & comfortable psal x ramai sgt org klau compare dgn hotel2 & restoran2 di kl. Kat kl berbuka puasa di hotel2 menjadi satu budaya. So masa tu klau pegi, confirm terasa mcm ikan sardin dlm tin...Beratur nak ambik nasik & lauk. Di Ri-Yaz  ni konsep dia boleh compare dgn Restoran Sri Melayu Jln Conlay, siap ada dondang sayang & dabus lg. Tp rate dia affordable. RM50 net per pax pasal offer. Yalah..org Terengganu lebih gemar berbuka puasa di rumah, x mcm di kl kan. Klau kl lah..rasa2nya rate dia mencecah RM100 per pax. Tp peeeeh .....dia punya kambing bakar, bubur lambuk & laksam........mengancam...rugi x dapat mkn banyak2 psal nak kejor flight pukul 9.20 mlm.  Tp mmg berangan2lah nak pegi situ lagi..insyaallah....

Jul 26, 2010

Penat betul bekerja

Seperti biasa org mkn gaji macam nilah...kerja banyak200X. Kena outstation lagi...pengsan...gaji plak ciput x berbaloi kengkadang kalau fikir2. Tapi tahan jelah..nak buat camne..

Jul 24, 2010

WHITENING, SLIMMING, SKIN TREATMENT

Anybody interested with skin beauty regime treatment, please do not hesitate to contact me...Treatment & product using Vitamin C & Collagen (Laroscorbine), slimming & body toning (L-Carnitine), whitening and pimple treatment (Tationil) & ozone treatment. Treatment cost range between RM150-RM450. Guarantee work for you if take it continuously. (Once in every week for beginner, and once a month for maintenance)

Jan 14, 2010

Apa Nak Cerita??

Dah lama tak update blog dan idea pun takde..apa nak cerita? Mungkin hal kerja ke? Mungkin hal semasa ke? Bila sebut tang keje ni, mungkin boleh kongsi sama2, ye tak? Ada sesaper yg pernah tolong kengkawan, tp kwn tu baham kite balik? Mcm melepaskan anjing tersepit, lepas tu gigit kita balik? Klau pernah rasa, memang sakit hatiiiii....klau dpt mcm nak gi jumpa bomoh siam, biar buncit perut diaaa...tp takkan nak buat gitu plak? tak elok....mungkin boley try cara lain? Kengkadang org tu kawan yg kita percaya, trust 99.999% Masa dia nak bantuan kita, diaorg ni biasanya berjanji mcm2....Lembut gigi dari lidah....mintak tolong cari projeklah...tolong diaorg masa tenderlah....mlm2 pun sibuk calllll...time org nak tidor pun kacau....lps tu kita ni susah payahlah tolong pegi jumpa org tu, org ni, pergi cari org gomen...PA, S/Pol, dan sesaper yg berkenaan. Dapat jer keje...diaorg ni pun hilang cite. Telefon pun tidak..ntahlah..

Kengkadang tu 'it is far more better if you stumble upon stranger' yg kengkadang boley bersusah payah membantu kita yg dlm kesusahan..

Dec 5, 2009

Cuti Hujung Tahun

Salam buat sume. Dah lama tak dengr cite ye..Biasalah, tak sempat nak post cite baru. Kerja banyak dan balik rumah nak kena melayan si kecik yg skrg dah sibuk memunggah barang2 dlm rumah, berlari ke sini, sana. Tu belum lg dia ngerah kita bawak dia berjalan. Sib baik daddy rajin kat ghumah. Boleh gak tolong2 jaga si mia tu.....

Kerja plak menimbun2. Biasanya klau hujung tahun, keje makin kurang..Kengkadang x tau nak buat apa kat ofis. Smp main games lg.Tp tahun ni lain betul kondisinya. Melambak2 mcm nak muntah hijau rasanya. Kengkadang client mintak mcm2 smp out of work scope. Mintak design tu, mintak design ni...padehal diaorg tu consultant? Patutnye dialah buat. Takkkkkkkkk......kita gak...Sok klau aku ni ada Ir., siaplah aku charge suma design aku. He...he....he..

Tentang cuti hujung tahun ni, sedih betul aku...cuti dah tinggal 1/2 hari jer...Banyak ambik EL pasal unpredictable circumstances byk berlaku tahun ni. Ingat berangan nak gi LIMA. Kempunan lah nampaknya...carry forward ke tahun depan lah tu...

Tapi mak aku, my big sis dah hilang awal bulan ni...My big sis pegi ke Ipoh pasal ada wedding invitation. Mak aku plak dah merayap ikut Abalong pegi kke Utara psal wife dia baru pencen....So biasalah...penat dah bekerja 30 tahun. Pegilah bercuti plak kan. Tp my mother pun sibuk gakkkkkk nak ikut. Lantak dialah...sok jgn aku gi merayap sefamily pun dia nak ikut.

Tapi aku rasa suma org sibuk ambik cuti skrg ni. Yelah school holiday....Kalau org kerajaan plak jenuhlah nak ngabihkan cuti 24 hari tu...Xpelah.....this is one way to spend your time with your beloved family. Kata nak menyahut seruan Wanita. Klau x buat gitu....sok2 institusi keluarga ni lama2 makin hilang..makin hambar...makin tawar....masa tulah berlaku mcm2 masalah sosial (yg berpunca drpd di rumah-jgn nak salahkan org lain plak!) So, tepuk dada tanya selera. Hilang selera nak tanya sape plak ye? Tanya akal tu sendiri. Abih cite...

Sep 29, 2009

Mengurangkan Perbelanjaan Negara

Wahai suma rakyat Malaysia,

Jika anda tengok topik kat atas, agak2nya apalah idea korang utk mengurangkan perbelanjaan negara?

Ini kerana difahamkan bahawa Bank Negara mengumumkan bahawa perbelanjaan negara telahpun mencecah 1 billion. Jadi sekarang PM kita bercadang nak mengurankgan perbelanjaan. Perbelanjaan dari segi apalah agaknya nak dikurangkan?

Kenapalah agaknya kerajaan ni x terpikir nak mengurangkan perbelanjaan yang tidak diperlukan oleh kakitangan dan penjawat awam atau pemimpin2 dalam pentadbiran kita sendiri? Kekadang tu perbelanjaan diaorg ni tak dpt diterima akal, dan kekadang tu membazir jer... jadi kita yg bekerja n membayar cukai kepada kerajaan ni gaklah yg menanggung akibatnya...jadi pd anda suma, pikir2kanlah.

Keje la Jgn Tak Keje

Hari ni bagi mereka yg bercuti sakan seminggu raya ari tu mesti bosan giler...silap2 ada yg dah terlupa jalan nak gi tempat keje atau rasa mcm malas je nak bangun. (Klau tambah mc satu hari lg ok gak kan? kan? kan?).

Tapi syabas atas kesungguhan anda yg terpaksa nak gi keje tu walaupun ada yg dah pokai gile. Silap2 isi minyak keta cuma RM2 jer..(Cukup ke tidak ye?)

Ape2 hal pun, hari Ahad lepas aku, my hubby, mia n my sista pegi la kat area Flat Jln San Peng. Ingat nak tengok2 n shopping skit kat tempat borong baju. Tup,tup hari Ahad diaorg pakat2 tutup (off la..) Tapi xpe, at least dpt gak tunjuk at my sista tempat tu. Rambang bijik mata dia.....Next time mesti dia laju gi sana dengan Un. tue.....

Bila bercakap tang keje nie, aku punya junior baru jer cal ckap dia mc ari ni (p/s: Baru balik dari JB!)

My First Day as a Blogger

Salam buat suma.....

Dengan diizinkan Allah, maka hari ini terbukaklah hati aku nak jadi blogger, padehal dulu2 ada gak buat website back in the year 2001. Tapi mase tu punyelah susah..pkai frontpage. X mcm skrg, siap suma dah ada. Tinggal nak tulis merapu n cerite jer...Lepas tu sibuk plak, student lg...lepas belajar keje plak, kahwin, single, kahwin, ada anak, oustation blaaa..blaaa... non stop. Mcm x ckup masa jer...

Tp skrg ada lah hati nak jual baju skit2..Tinggal nak carik n snap pix jer...Semoga adalah rezeki lebih skit tuk anak aku yg skit punya demand turrr....padehal blum stahun pun umur dia.

Ni skrg pun psal masih lg cuti raye..ofis pun sunyi jer...aku plak yg rajin sgt dtg keje ari ni. Tapi oklah gak psal bolehlah aku start buat blog sendiri.

Buat kengkawan, sedare mare, handai taulan dan suma org, terima kasih psal sudi menjengok2 blog aku ni....