Aug 28, 2010

On Ramadhan

Salam buat sume. Semoga di bulan yg baik ini dibanyak2kan amal ibadah.. Seperti biasa aku tetaplah kena outstation slalu..Baru balik dr course 'Powerful Presentation' selama 3 hari oleh MIM pada 2-4 August. Hasilnya amat menakjubkan! Tak sangka dpt jumpa org yg berlainan background & memberi idea how to improve yourself in term of management & marketing skill. Sebenarnya course tu utk menambahkan kemahiran berpresentation dgn client. Tp oleh krn aku ni dr background technical jd agak terconfuse skit lah psal yg hadir tu kebanyakannya sales & marketing people...Recommended utk mereka yg memerlukan kemahiran berinteraksi dgn lebih baik..By the way, nice meeting u guys!!

Lepas tu kena attend pulak First Aid Course selama 2 hari yg dibuat oleh syarikat....Confirm aku pass buat CPR, bandage & choking walaupun sakit mata...Ingat malas nak join. Tapi x sangka ia menjadi satu course yg sgt berguna. Yalah..kot2 tgh mkn tercekik pulaaak boleh buat bantuan kecemasan.

Tp paling x tahan kena gi K.Terengganu psal ada presentation dgn JKR LPT Team & mock up di Istana  Baru Bukit Chendering. Apalah idaknya...kena berjemur  dan mendaki bukit tghari buta kat site...terbakar sioooot..dahlah bulan posa. Kering tekak woooo.........tp nak buat camne, dah panggilan keje kan...The best part adalah berbuka puasa pd hari kedua di Pulau Duyong. X tau kat mana Pulau Duyong? Alaaaa..klau Regatta Terengganu slalu buat kat situ....so bukak posa tu di Ri-Yaz Marina & Resort. Very best view. Ada lg satu cawangan di Cyberjaya & bertaraf 5 stars..Hotel dia ala2 chalet rating from RM250-4000. Tp klau pegi cuti2 kat situ with family memang canteeeeeeek. Yalahh, marina bay yg berdekatan dgn muara kan..buffet dia pun sedaaaaap & comfortable psal x ramai sgt org klau compare dgn hotel2 & restoran2 di kl. Kat kl berbuka puasa di hotel2 menjadi satu budaya. So masa tu klau pegi, confirm terasa mcm ikan sardin dlm tin...Beratur nak ambik nasik & lauk. Di Ri-Yaz  ni konsep dia boleh compare dgn Restoran Sri Melayu Jln Conlay, siap ada dondang sayang & dabus lg. Tp rate dia affordable. RM50 net per pax pasal offer. Yalah..org Terengganu lebih gemar berbuka puasa di rumah, x mcm di kl kan. Klau kl lah..rasa2nya rate dia mencecah RM100 per pax. Tp peeeeh .....dia punya kambing bakar, bubur lambuk & laksam........mengancam...rugi x dapat mkn banyak2 psal nak kejor flight pukul 9.20 mlm.  Tp mmg berangan2lah nak pegi situ lagi..insyaallah....

No comments:

Keje la Jgn Tak Keje

Hari ni bagi mereka yg bercuti sakan seminggu raya ari tu mesti bosan giler...silap2 ada yg dah terlupa jalan nak gi tempat keje atau rasa mcm malas je nak bangun. (Klau tambah mc satu hari lg ok gak kan? kan? kan?).

Tapi syabas atas kesungguhan anda yg terpaksa nak gi keje tu walaupun ada yg dah pokai gile. Silap2 isi minyak keta cuma RM2 jer..(Cukup ke tidak ye?)

Ape2 hal pun, hari Ahad lepas aku, my hubby, mia n my sista pegi la kat area Flat Jln San Peng. Ingat nak tengok2 n shopping skit kat tempat borong baju. Tup,tup hari Ahad diaorg pakat2 tutup (off la..) Tapi xpe, at least dpt gak tunjuk at my sista tempat tu. Rambang bijik mata dia.....Next time mesti dia laju gi sana dengan Un. tue.....

Bila bercakap tang keje nie, aku punya junior baru jer cal ckap dia mc ari ni (p/s: Baru balik dari JB!)

My First Day as a Blogger

Salam buat suma.....

Dengan diizinkan Allah, maka hari ini terbukaklah hati aku nak jadi blogger, padehal dulu2 ada gak buat website back in the year 2001. Tapi mase tu punyelah susah..pkai frontpage. X mcm skrg, siap suma dah ada. Tinggal nak tulis merapu n cerite jer...Lepas tu sibuk plak, student lg...lepas belajar keje plak, kahwin, single, kahwin, ada anak, oustation blaaa..blaaa... non stop. Mcm x ckup masa jer...

Tp skrg ada lah hati nak jual baju skit2..Tinggal nak carik n snap pix jer...Semoga adalah rezeki lebih skit tuk anak aku yg skit punya demand turrr....padehal blum stahun pun umur dia.

Ni skrg pun psal masih lg cuti raye..ofis pun sunyi jer...aku plak yg rajin sgt dtg keje ari ni. Tapi oklah gak psal bolehlah aku start buat blog sendiri.

Buat kengkawan, sedare mare, handai taulan dan suma org, terima kasih psal sudi menjengok2 blog aku ni....